Gaziantep Rehberi-Konaklama,Ulaşım ve YEMEK!!

Gaziantep’e ve doğrusunu söylemek gerekirse asıl amaç olarak yemek için gitmek ne zamadır aklımızdaydı ama bir türlü fırsat bulamamıştık. Eylül ayında kış için Anadolu Jet’in indirimlerini görünce hemen aralık ayına Cuma öğleden sonra gidiş Pazar akşam dönüş olacak şekilde kişi başı 100 liraya biletlerimizi aldık.

Gaziantep’te Ulaşım

Gaziantep Havalimanına ulaştıktan sonra farklı seçenekler mevcut. Birincisi eğer şehir merkezi dışında Zeugma, Halfeti tarafına gidecekseniz ve bunu şahsi olarak yapmayı planlıyorsanız araba kiralayabilirsiniz.

Ya da havalimanından Havaş ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Şehir merkezini yürüyerek gezebilirsiniz. Birkaç nokta için de taksi kullanmak yeterli olacaktır. Ancak bizim gibi kalabalık gidecekseniz havalimanından transfer ayarlayabilirsiniz.

Gaziantep’te Nerede Kaldık?

Gaziantep’te çok fazla otel seçeneği var, birçok zincir otelin şubesi de var aynı zamanda. Ancak biz biraz da oranın ruhunu da hissedeli diye Ali Bay Konağı’nda kaldık. Çok da iyi etmişiz. Çok güzel ağırlandık. Yeri de kalenin dibinde, merkezdeki yerlere yürüme mesafesinde. Odalar klima ile ısınıyor, ilk gördüğünüz anda biraz korkutucu gelebilir ama klimayı sürekli açtığınızda içerisi gayet iyi ısınıyor.

Akşam döndüğünüzde güvenlik abi’nin sobada yaptığı kaçak çaydan da içmeyi ihmal etmeyin 🙂

Bakmak isterseniz konağın linki burada, buyrun: Ali Bey Konağı

Ali Bey Konağı’nın Avlusu

Gaziantep’te Nerede Ne Yenir?

İşte burası anlat anlat, yaz yaz, ye ye bitmez. Deneyebildiklerimizi paylaşacağım.

UYARI!! Aşırı derecede diyet bozdurucu unsur içerir.

Ciğerci Haydar Usta: Gaziantep’teki en büyük pişmanlığım olur kendisi ama yanlış anlaşılmasın kötü olduğu için değil yiyemediğim için! Evet edindiğimiz bilgilere göre sabah Gaziantep’te erkenden uyanılıp ciğer yemeye gidiliyormuş Ali Haydar Usta’ya. Yediye kadar bulunur dediler, biz de inandık. Altı buçukta ciğercideydik (otelimizden kısa bir yürüyüş mesafesindeydi) ancak ciğer bitmişti. Gözümüzde yaşlarla oradan ayrıldık. Dükkanın karşısında cami var sanıyorum ki insanlar sabah namazından çıkıp orada ciğer yiyolarlar. Saat değişen ezan saatlerine göre biaz oynayabilir ancak siz siz olun gidecekseniz erkenden gidin, o saatte kalktığınızla kalmayın.

Foursquare linki: https://tr.foursquare.com/v/ci%C4%9Ferci-haydar-usta/4f50642be4b06d23f6f721e6

Son ciğerleri yiyen şanslı insanlar

Metanet Lokantası: Kalkmışken sabahın erken saatinde durmuyoruz ve devam ediyoruz. Yürüyerek, sabah saati boş sokaklardan, Bakırcılar Çarşısı’nın kapalı dükkanlarının önlerinden geçerek Metanet Lokantası’na gidiyoruz. Burda Beyran Çorbası içiyoruz. Az yağlı, acılı , acısız seçenkelerini sipariş sırasında söylemeyi unutmuyoruz. Sıcaktan ve acıdan ağzımız, burnumuz aka aka yiyoruz.

Foursquare linki: https://tr.foursquare.com/v/metanet-lokantas%C4%B1/4dd60447b0fb8af380635307

Can yakan Beyran!

Katmerci Zekeriya Usta: Katmerci Zekeriya Usta mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında benim için. Önce girip katmer nasıl yapılıyormuş kısaca bir izliyorsunuz isterseniz. Sonra siparişinizi veriyorsunuz, yanında içmek için çay her zaman candır ama süt de gerçekten çok iyi gidiyor. Az şekerli isteme seçeneğiniz de var, aklınızda olsun.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/v/katmerci-zekeriya-usta/4ce78fa5f3bda1438679b3e4

Fotoğrafı bekleyemeden tırtıklanmış Katmer

Tostçu Erol: Bana sorarsanız çok bir olayı olmayan , sosyal medya vesilesiyle çok popüler olmuş bir yer olmakla birlikte, oraya kadar gitmişken bir bakayım dedik, dört kişi bir tostu bölüşebildik sabah performansından sonra biz. İçerde siz fotoğraf çektikçe sayaca basıp fotoğraf çektiren sayısını artırıyorlar, bekleme süresi, hazırlanma durumu vs. için de ekranlar var.  Gerçekten kalabalık oluyor ve epey bekleniyor, bence Gaziantep’te o kadar güzel yer varken pek gerek yok, tosttur neticede.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/tostcuerol

Taktik maktik yok, sayı elle artırılıyor:)

Tahmis Kahvesi: Sanıyorum ki Gaziantep’te en en çok sevdiğim yer. Kapısına varıp da açtığımızda içerden çılgın bir müzik geliyordu. Keman, darbuka, cümbüş sobanın başında toplanmış türkü söylüyolarlar içerde. İçerisi o kadar sıcaki o kadar samimi bir yer ki, eskinin, nostaljinin ruhu içeri girer girmez hissediliyor. Üst kata (müziğin bi tık daha uzaktan hoş geleceği bir yere) oturup menengiç kahvesi içmeden dönülmez. Ve itiraf ediyorum burayı o kadar sevdim ki aynı gün içinde iki defa gidip kahve içtik 🙂

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/v/tahmis-kahvesi/4e0b3a82a8097aad936c870c

Kebapçı Halil Usta: Zeugma Mozaik Müzesi’nin hemen bir iki sokak arkasında bulunan Halil Usta müzeye mutlaka geleceğiniz için müzeye girmeden önce veya çıkışta (ki erken gidebilirseniz 12,1 civarı mesela sıra beklemek durumunda kalmazsınız, 4’ten sonra da küşleme kalmadığı söyleniyor) mutlaka gitmeniz ve küşleme yemeniz gereken bir yer. Küşleme sanırım az miktarda olduğu için karışık tavsiye ediliyor genelde ama bence garsondan ısrarla bir porsiyon da küşleme isteiyn derim, gerçekten çok lezzetli.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/v/kebap%C3%A7%C4%B1-halil-usta/4bc9a2633740b7131dfd5e65

Karışık ve Küşleme

(O biberi benim gibi ortasına kadar ısırmayın, hayır Antep’te baklava hariç hiçbir şey tatlı değil!)

İmam Çağdaş: Çok popüler olduğu için kalitesini yitirdiği söylense de bence Ali Nazik Kebabı, biz gittiğimizde Aralık ayı patlıcan mevsimi olmamasına rağmen oldukça lezzetliydi, tek sıkıntı içerisi çok kalabalık. Tatlıları da güzelmiş deniyor ama bizim deneyecek yerimiz kalmamıştı malesef.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/cagdasimam

Ali Nazik

Bayazhan Restaurant: Bayazhan aslında han içerisinde birkaç farklı tarz yeri barındırıyor. Restaurant, meyhane ve pub bölümü. Biz önce restaurant bölümünde mezeler, kebap ve rakı eşliğinde güzel bir ziyafet çektik. Yemekler oldukça lezzetli, içerisi, dekorasyon, ambiyans oldukça güzeldi. Restaurant pek uygun fiyatlıydı diyemeyeceğim, biraz pahalı bir yer. Önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Hanın ortasında, açık alanda tenekelerde ateş yakılmış, gayet güzel, takılmalık bir yer.

Restaurant çıkışında karşıdaki pub bölümüne geçtiğimizde ise kapıdan girer girmez oldukça şaşırdık. İçerde biri keman çalan, biri saksafon çalan ve biri de solist olmak üzere üç kadınadn oluşan gayet iyi bir grup vardı sahnede ve oldukça ağlenceliydi. Orda da birer içki içebilirsiniz. Ancak şöyle bir bilgiyi de es geçmemeliyim ki, ge. Saat olduğu için boş masalar vardı e birine geçip oturduk. Hesap geldiğinde masaya oturduğumuz için kişi başı para istediler. Evet böyle de saçma bir olay yaşadık, ancak içkiniz elinizde biraz müzik dinleyip takılabilirsiniz.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/v/bayazhan-restaurant/56abbfa1498e7cbb27289be8

Baklavacı Zeki İnal: Madem Gaziantep’teyiz tabii ki baklavanın dibine vurulacak! Evet Zeki İnal’a gidip baklavanızı, ama bence daha da iyisi şöbiyetinizi alabilirsiniz veya yiyebilirsiniz Dükkan öyle çok oturup yemelik bir yer değil, içecek sudan başka bir şey yok ama Pazar günleri kapalı olduğu için Cumartesi günü yemek için gitmiştik biz, oldukça lezzetliydi.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/v/baklavac%C4%B1-zeki-inal/4e0d91d3d4c0f6d6b3f1171d

,

Yeme heyecanıyla dünyanın en kötü fotoğrafını çekmişim!

Cumba Künefe: Gaziantep yerlisinin de gittiğibir yer olan Cumba Künefe künefesi, ayrıca biz hepsine bir bakalım dediğimizde getirdikleri karışık tatlısı çok güzel. Gidin yiyin, ama bizim gibi gözünüz doymayıp abartmayın naçizane tavsiyem.

Forusquare Linki: https://tr.foursquare.com/cumbakunefe

Bunun için kaç km koşmak gerek??

Koçak Baklava: Pazar günü de açık oldupu için gönül rahatlığıyla evinize, eşinize dostunuza götürmelik alışverişinizi de yapabileceğiniz, döndüğümde neden daha fazla şöbiyet getirmedim! Diye pişman olduğum yer. Gerçekten çok güzel, ki ben şerbetli tatlıya çok seven bir insan değilimdir. Gidin, yiyin, alın, getirin. Kendilerinin şöyle bir imkanları da var, alıyorsunuz oradan veya telefonla, veriyorlar otobüse siz gidip otobüsten teslim alıyorunuz. Gaziantep’te birkaç şubesi bulunuyor.

Foursquare Linki: https://tr.foursquare.com/v/ko%C3%A7ak-baklava/4d469917bbb1a143aa3f5e72

Baklava Borsası, bitcoinmiş gibi çek!!

BONUS:

Gülbaba Lokantası: Eğer Gaziantep seyahatinize Halfeti’yi de eklediyseniz, uğrayacağınız Şanlıurfa’nın Bireck ilçesinde, Birecik Köprüsü’nün ayağında patlıcan kebabı yemenizi tavsiye edeceğim yer.

Eminim daha birçok güzel yer vardır ama malum insan bedeni de bir yere kadar yiyebiliyor, dolduğunda çıkarabileceğimiz kartuşlu mide gelene kadar kısıtlı sürede bu kadarını deneyebildik Hepinize şimdiden afiyet olsun 🙂

 

Gaziantep’te nereleri gezdik rehberi de yakında geliyor..