Halkidiki – Yeme İçme Rehberi

Halkidiki’ye nasıl gideriz, nerde kalırız, nerden araba kiralarız konularını burada; en güzel Halkidiki plajlarını ve kasabalarını da şurada yazmıştım. Gelelim yeme içme rehberi mevzusuna (en sevdiğim).

Genel bilgi: Yemek, özellikle deniz mahsülü bizim için en önemli kriterlerden biri. Deniz mahsülü sevmiyorsanız baştan uyarayım. Yemeğin yanında çoğu zaman ev yapımı şarap, sahilde bira tüketiyoruz. O yüzden aşağıda vereceğim fiyatlara içecekler de dahil olacak. Ama alkollü/alkolsüz içecek fiyatları hemen hemen aynı.  O yüzden ne içerseniz için ciddi bir fark yaratmayacaktır. Biz yemeklerimize mutlaka bir büyük bir salata, birkaç çeşit meze/kızartma ve en az üç çeşit deniz mahsülü söyledik. Fazlası oldu, eksiği olmadı. Yemekleri 5/6 kişi yedik. Fiyatlara bakarken bunu da aklınızda bulundurursanız daha net bir fikriniz olur. Hemen hemen hiçbir restoranda tatlı hesaba dahil değildi. İkram olarak geldi. Türk olduğunuzu söylerseniz yanında çay da getiriyorlar ^^

Halkidiki keşiflerimiz; meze olarak buyurdi ve ince çıtır kabak kızartma. Bunları her yerde aradık. Deniz tarağını sevmedik. İçecek olarak Retsina Malamatina adında bir tür şarabı kolayla bol bol tükettik. Bilginize…

Sithonia ve Kassandra restoranlarını ayrı ayrı yazdım. Sondaki en az beğendiğimiz, baştaki de en çok beğendiğimiz restoranlar. Ama aralardaki restoranlar için bir sıralama yapmadım. Bir de açken okuyorsanız sorumluluk kabul etmiyorum 🙂

Sithonia

1. Panos

Aslında burasıyla ilgili hem çok pozitif hem de çok negatif şeyler okuduk. Son anda aman ya neyse gidelim dedik. Pişman değiliz. Burda inanılmaz güzel bir feta salatası yedik. Mezeler ortalamanın biraz üzerindeydi. Ama Barbayani diye bir şey keşfettik ki, 2 porsiyon daha söyledik. Böyle bir lezzet yok! Birkaç çeşit peynirin güveçte domatesle eritilmesiyle yapılıyormuş. Başka yerlerde de denesek de bu kadar güzelini yemedik. Küçük balık tavası ve midyesi de çok güzeldi. Burada ayrıca fetalı patlıcan ezmesi yedik ki o da ayrı lezzetliydi. Yeni tatlara açık olmak bizde çok önemli.

Restoran deniz kıyısında olduğu için gün batımı da keyifli. Ama tabii, bizim sahiller ve kasabalar yazımızdaki gün batımlarından sonra biraz gölgede kaldı. Bahçesi geniş. Servis çok iyiydi. Buraya kişi başı 18 Euro verdik.

2. Okyalos- Neos Marmaras

Okyalos, hem gün batımı hem kılıç balığı ve ahtapotu, hem de Türkçe konuşan şef garsonu sebebiyle en çok beğendiğimiz ikinci restoran. Buraya da akşam yemeğine geldik. Servis çok güzeldi. Tatlı olarak en güzel tatlıları da burada yedik. Karışık tatlı tabağı ve çay ikram olarak geldi. Kişi başı 18 Euro ödedik.

3. Ta Kymata – Neos Marmaras

Ilk akşam yemeğimizi burada yedik. Deniz kenarında, kumların üzerinde bir masa ayarlandı bize. Ilk akşamımız olduğu için burada zaten abartı yediğimiz yemeği daha da abarttığımız için tatlıyı yiyemedik. En çok burada verdik; kişi başı 24 Euro.

4. Aristos- Ormos Panagias

Yine sahilde bir restoran olan Aristos, çok güzel yorumlar okuyarak gittiğimiz bir yerdi. Ortalamanın üzerinde bir servis aldık burada. Bir tek burada uzo balık yaptık. Uzo’yu minik şişelerle servis etmeleri çok hoşumuza gitti. Balıklar çok tazeydi. Güneşte kurutulmuş ve hafif ızgaralanmış ahtapot ölümcül. Burada kişi başı 17 Euro ödedik.

5. Akrogiali- Nikiti

Akrogiali’ye aslında Nikiti’yi görmek için gitmiştik. Ama burada yediğimiz gibi barbun ben daha hayatımda hiç yemedim. Tabi ki ilk bir kiloya ek olarak bir yarım kilo daha söyledik. Öğle yemeği hafif yiyelim diye oturduğumuz restoranda akşam yemeği gibi yiyip çıktık. Burada da kişi başı 18 Euro ödedik.

6.Kotsaris

Sahil kıyısında büyük bir kayanın üzerindeki terasta oturduk Kotsaris’te. Midyeli pilavın kocaman bir midye kabuğunda servis edilmesi çok güzeldi. Retsina Malamatina’yı ilk burada keşfettik. Önerilere açık olmak önemli. Ayrıca ilk defa burada musakka yedik. Öğle yemeği için biraz ağır ama çok güzeldi.

Bonus 1: Akropolis

Burası neden bonus? Çünkü buraya yemekleri için değil, Greek Night için gittik. Halkidiki ulaşım rehberimizi okuyan bilir. Sakis bizi akşam yemeğine restoranlarına davet etmişti. Müzikli eğlence olduğunu öğrenince gittik. Sakis ve kızı hep ilgilendi bizimle. Çiftetelli çaldılar oynadık, Sakis ağzıyla masa kaldırdı, sirtakiye katıldık. Ben burada hayatımda ilk defa tabak kırdım 😛 Bu arada o tabaklar gerçek porselen tabaklar değilmiş. Alçıdan tabak şekliymiş. Haliyle kırması çok kolay.  Bir haftadır deniz mahsulü ile beslenen bünyeler et çok iyi geldi. Hemen hemen her çeşit eti denedik ve hemen hemen hepsini beğendik. Çok keyifli bir akşam geçirdik burda. Greek night için ekstra ücret ödendiği için burda kişi başı 28 Euro harcadık.

Kassandra

1. Ta Glarakia- Afitos

Burası bize otelimiz tarafından önerilen bir yer. Afitos sahilinin hemen üzerinde. Buranın en güzel özelliği, o gün yakalanan deniz mahsulünü kilosu ile satın alabiliyor oluşunuz. Bizim gittiğimiz gün 4 tane mürekkep balığı yakalanmıştı. Içini doldurdukları mürekkep balığını ızgarada pişirip getirdiler biz otururken. 6 kişi olduğumuz için, 3 taneyi direk bölüştük. Dördüncü için üçüncü dünya savaşı çıkmak üzereydi ama ayaklarını bana vermeyi kabul ettikleri için barış yaptık 🙂 Yine çok çok yediğimiz bir o1glen yemeğine kişi başı 17 Euro verdik.

2. Taverna Stamatis – Possidi

Bu kadar günde böyle güzel kabak kızartma yemedik biz. tabii ki ikinci tabak söylendi. Sahile doğru oturup öğle yemeği keyfi yaptık burda biz. Genel olarak, deniz mahsülü dahil kızartmaları çok güzeldi. Possidi’ye yakın. Biz ikisini kombinledik. Zira sahil yazısında okuduğunuz üzere Possidi’de herhangi bir tesis yok. Burada kişi başı 15 euro vermişiz.

3. Blue Dream Camping içerisindeki Taverna – Sani

Buraya da Sani’deki sabahtan sonra öğle yemeği için geldik. Mastelo peyniri bulmuşken kaçırmadık. Sakız’a giderseniz aklınızda olsun. Burada da tabii ki buyurdi ve saganaki yedik. Ayrıca buradaki küçük balık olarak sardalyalar çok lezzetliydi. Bize kişi başı 12 euroya maloldu bu yemek.

4. Soboro- Afitos

Hem ortamı, hem birçok çeşit birası hem de ev yapımı lezzetli yemekleriyle bizim en sevdiğimiz yerlerden biri Soboro. Biz burda hem et yemeği yedik hem de tatlı. Hepsi çok güzeldi. Maalesef fiyatları not almamışım.

5. Bakalis- Pefkohori

Halkidiki’ye Bakalis ile veda ettik. İnanılmaz güzel deniz mahsülü kızartması vardı. Ikinci tabak ahtapot ve kalamar söyledik burada. Sahilde yine çılgınca yediğimiz bir öğlen yemeği oldu. Kişi başı 20 Euro verdik.

 6. Thea Talassa

Buraya çok büyük beklentiyle gittik diye mi olduuu yoksa kötü bir gününe mi geldik bilmiyoruz ama Halkidiki’de sevmediğimiz tek restoran burası. Servisi çok kötüydü. Yemekler ortalamanın altındaydı ve diğer restoranlara göre pahalıdı. Burada denediğimiz deniz tarağını ise hiçbirimiz sevmedi. Ama buranın yorumları hep çok güzeldi. Belki siz de bir şans verebilirsiniz ama biz bir daha gitmeyeceğiz. Çok beğenmediğimiz için çok da yemedik. Kişi başı 17 Euro vermişiz buraya da.

Bonus 2: Pearl 

Kassandra’ya gelip de gece çıkmamak olmaz. Pearl gece kulübüne giriş 10 Euro. Kıyafet olarak smart casual tercih edebilirsiniz. Terlikle içeri almıyorlar. Bize mi denk geldi yoksa hep mi böyle bilmiyorum ama DJ çok iyiydi. Biz eğlendik.

Yok Yunanistan’da başka nerelere gidiliyordu derseniz de diğer Yunanistan yazılarımıza üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Rodos:

RODOS ADASI: Ulaşım ve Konaklama Mevzuları

RODOS ADASI: Plajlar

Leros

LEROS Gezi Rehberi – Ulaşım ve Konaklama